Over Josemieke Crebolder

“Hoedenmaker”, een woord dat niet te vinden is in de Dikke van Dale. Wat mij betreft ook niet zomaar een woord of beroep, maar een ambacht dat ik met veel plezier uitoefen. De mogelijkheden zijn enorm en ik kan eindeloos variëren met kleuren, materialen en technieken.

Opgegroeid in een familie van industrieel ontwerpers, coupeuses en een creatief therapeut was er voor mij veel ruimte om te experimenteren, te leren en te maken.

Josemieke Crebolder Handgemaakt hoeden

Wat begon met tekenen en schilderen, mondde later uit tot een scala aan kunstvormen die ik onder de knie wilde krijgen. Zo ben ik onder andere bezig geweest met het maken van unieke wandkleden en tapijten. Ik kan wel zeggen dat mijn perfectionisme en leergierigheid me altijd flink uitdagen.

Een techniek waar ik door gefascineerd ben is het zogenaamde Haute Couture Borduurwerk oftewel Broderie d’art. Om die reden volgde ik het ‘Broderie d’art’ jaarprogramma bij Saskia Ter Welle. Ook heb ik veel gehad aan het boek ‘hat couture’ van Marianne Jongkind en een online masterclass van Berry Rutjes Jr

Vroeger – als ik iets niet meteen wist – dan zei ik altijd dat ik het in het boekje in mijn hoofd aan het opzoeken was. Inmiddels is dit boekje uitgegroeid tot een bibliotheek aan kennis en know-how rondom materialen, stoffen en technieken. Bij het maken van hoeden komt deze bibliotheek goed van pas.

Contact opnemen

Mijn Werkruimte

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op via jcrebolder@planet.nl

Neem contact met mij op